פתיחת עוסק פטור
המון יזמים פותחים עסק משלהם, על מנת ללכת בעקבות החלומות שלהם ולהגשים את התשוקה שלהם. מעקב אחרי החלומות שלכם יגשים אתכם באופן שעבודה עבור מישהו אחר יכולה שלא לעשות כך. רק אתם תהיו האחראיים על יצירת העסק שלכם, מהיסוד ועד לטפחות, כך שאתם יכולים לעצב את בית העסק שלכם להיות משהו שאתם גאים בו ואולי אפילו תוכלו להעביר אותו לילדים שלכם בתור חלק מהמורשת שלכם. במאמר זה נציג בפניכם את המדריך לשם פתיחת עוסק פטור. בעיקרון זה עשוי להיות תהליך פשוט ביותר, ולו תקפידו על תהליכים מאורגנים ומסודרים על הכללים. תמשיכו לקרוא עד הסוף, זה בהחלט שווה את ההשקעה שלכם.
מתי מתחייבת על פי חוק פתיחת עוסק פטור?
בני אדם רבים מתחייבים לפתוח עסק עצמאי, מתוך כך שהם חולמים על נוחות כלכלית. אמנם זה נכון שהוצאת בית העסק שלכם מהקרקע יכולה להיות קשה ולגרום לזמנים קשים בזמן שאתם פותחים עסק, אך המטרה הסופית של להיות הבוס של עצמכם הינה טיפוח עצמאות כלכלית. עם נחישות ועבודה קשה, אין מגבלה על כמה רווחי העסק שלכם יכול להיות. אם אתם שואפים בקרבכם לבנות עושר, אין שום סיבה שלא תוכלו להשיג את המטרה הזאת. אבל לפני הכול, אתם צריכים לבצע פתיחת עוסק פטור. מתחייב לפתוח עוסק פטור כאשר עסקינן בעסק שמחזור העסקאות השנתי שלו לא יהיה יותר ממה שקבוע על פי חוק, ונכון לעכשיו זה עומד על 102,292 ₪. כל בעל בית עסק, וכך גם עוסק פטור, מחויב לנהל פנקסי חשבונות, בהתאם לחוק מס ערך מוסף ומס הכנסה. לא כל עסק יכול לבצע פתיחת עוסק פטור, יש עסקים שחייבים מראש לפתוח עוסק מורשה, בלי כל קשר למחזור העסקאות השנתי שלהם, כמו לדוגמה – שמאים, רופאים, יועצים, פיזיותרפיסטים, אדריכלים, אגרונומים, וכיוצא בזאת.
עם פתיחת עוסק פטור – על מה חייבים להקפיד?
באופן עקרוני, פתיחת עוסק פטור הינה תהליך חד פעמי, שחייבים לבצע בכל מיני מוסדות. ברם, חייבים להקפיד על ארגון בעבודה השוטפת מול הרשויות לכל אורך הפעילות שלכם, כמו ההיבטים הללו –
- יש להגיש דוח שנתי למס הכנסה בזמן, להיערך מבעוד מועד להגשת הדוח השנתי למס הכנסה בזמן.
- לשמור על הקבלות היטב – ההוצאה שלהן בתום קבלת התשלומים מהלקוחות מחויבת המציאות, וחייבים להקפיד לשמור על העתקי הקבלות לתקופה בת שבע שנים.